van dag tot dag


van dag tot dag 1.0

iedere dag opnieuw; alle dagen door; onafgebroken

Algemene voorbeelden


Het gaat langzaam, van dag tot dag kan ik iets meer.

De bondgenoot, Marcella Baete,

Omdat het bijna altijd zo verliep dat het slachtoffer een hoogmoedige of luie hoge ome was en naar algemeen bekend was niets liever gezien werd dan dat hoogmoedige luie omes op hun donder kregen, groeide zijn populariteit van dag tot dag.

Verborgen schade, Aster Berkhof,

De troeteldiertjes van zijn klas, het tweede leerjaar, zijn dit jaar twee goudamadines. [...]. Er is echter iets vreemds aan de gang met deze 11 cm lange, uit Noord-Australië stammende, uitermate gezellige zaadetertjes. [...]. Hebben ze eieren, dan kieperen ze die uit het nest. Moeten ze jongen grootbrengen, dan laten ze die sterven. [...]. Nu hebben ze weer jongen en de spanning stijgt van dag tot dag .

De Standaard,

Ze was twee jaar jonger dan ik, erg warm en ze hield van dag tot dag meer van me.

Nathalie, Ger Verrips,

van dag tot dag 2.0

iedere dag afzonderlijk, zonder verdere verwachtingen of plannen
Vaak in combinatie met het werkwoord leven.

Algemene voorbeelden


Ik moet ook realistisch blijven. Ik ben bijna een jaar geblesseerd geweest. Het ging zaterdag heel lekker, maar ik kan natuurlijk altijd een terugslag krijgen. Ik leef van dag tot dag.

NRC,

Vaste verbindingen


van dag tot dag 3.0

op een wijze of volgens een tijdschema of tempo waarbij telkens een periode centraal staat, die loopt van de ene periode van vierentwintig uur tot de volgende

Algemene voorbeelden


Het laatste oorlogsjaar wordt van dag tot dag aangeduid en genoteerd hoe de Duitse en de geallieerde krijgsverrichtingen waren, hoever de Amerikaanse en Britse legers waren opgerukt, hoe sterk de Duitse legioenen in het defensief waren gedrongen.

NRC,

Een affiche aan de muur geeft het reisschema van dag tot dag aan: op de 21ste dag passeert men op de Indische Oceaan de evenaar en op de 41ste dag bereikt men Weber.

NRC,

Ook het heiwerk verrichten wij zelf [...]. Het voordeel hiervan is dat wij de bouw volledig van dag tot dag kunnen plannen. U hoeft nooit op een onderaannemer te wachten.

http://www.boetersserrebouw.nl/

Het gaat hier hoofdzakelijk om een samenvatting van gebeurtenissen, die destijds van dag tot dag in de kranten te volgen waren.

NRC,